Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γάζα



Η Χαμάς ζητά να σταματήσουν οι ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από αεροπλάνα

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 18 ανθρώπων, εκ των οποίων 12 πνίγηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να συλλέξουν προμήθειες που είχαν ρίξει αεροπλάνα στην κατεστραμμένη από την πόλεμο Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς ζήτησε να «σταματήσουν άμεσα οι επιχειρήσεις ρίψης βοήθειας από αέρος» και να ανοίξουν «γρήγορα» σημεία χερσαίας πρόσβασης για την ανθρωπιστική βοήθεια.



Το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός που διεξάγονται στη Ντόχα

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ζητά άμεση κατάπαυση πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνομιλίες για εκεχειρία που διεξάγονται στη Ντόχα, δήλωσε σήμερα το Κατάρ, που έχει ρόλο μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις.



H Κίνα στηρίζει το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ και ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα

Ότι στηρίζει το νέο σχέδιο απόφασης που θα τεθεί προς ψήφιση αργότερα, σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας και ζητεί «άμεση» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ανακοίνωσε η Κίνα.

«Η Κίνα στηρίζει αυτό το προσχέδιο απόφασης και συγχαίρει την Αλγερία και τις άλλες αραβικές χώρες για τη σκληρή τους δουλειά», δήλωσε ο Λιν Ζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.



Πάνω από 32.300 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – Συνεχίζεται το λουτρό αίματος στη Λωρίδα της Γάζας

Σε τουλάχιστον 32.333 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι οι οποίοι σκοτωθεί ενώ 74.694 έχουν τραυματιστεί κατά τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το τελευταίο 24ωρο, 107 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 176 τραυματίστηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.



Ρωσία και Κίνα καταγγέλλουν ως «ανεπαρκές» και «υποκριτικό» το αμερικανικό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Βέτο άσκησαν Ρωσία και Κίνα στο ψήφισμα των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για εκεχειρία στην Λωρίδα της Γάζας.



Το Ισραήλ ανακοίνωσε την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων στη Δυτική Όχθη

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κοιλάδα του Ιορδάνη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, προσωπικότητα της άκρας δεξιάς και υπέρμαχος του εβραϊκού εποικισμού της Δυτικής Όχθης.