Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

Γάζα



Ο ΠOY διένειμε 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας έχουν ήδη παραδοθεί στη Λωρίδα της Γάζας ενόψει της έναρξης της εκστρατείας για τον εμβολιασμό 640.000 παιδιών την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.



Νεκρός ο διοικητής του ισλαμικού Τζιχάντ στην Τουλκάρεμ – Ο ισραηλινός στρατός «εξουδετέρωσε πέντε τρομοκράτες που κρύβονταν σε τζαμί»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε «πέντε τρομοκράτες που κρύβονταν σε τζαμί», κατά τη δεύτερη ημέρα «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» που διεξάγει σε πόλεις και καταυλισμούς προσφύγων στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, των μεγαλύτερων στην περιοχή εδώ και μήνες.



Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι «εξουδετέρωσε» 9 παλαιστίνιους μαχητές σε «αντιτρομοκρατική» του επιχείρηση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι «άρχισε αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου δήλωσε ότι «εξουδετέρωσε εννέα οπλισμένους τρομοκράτες» στη διάρκεια πολλών επιδρομών που πραγματοποίησε ταυτοχρόνως.



Τραυματίστηκε εικονολήπτης της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT στη Γάζα

Η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT μετέδωσε ότι ο κάμεραμαν της αραβόφωνης υπηρεσίας του δικτύου TRT Arabi τραυματίστηκε στη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στην πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας.



HRW: Τα πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης πιθανόν συνιστούν «έγκλημα πολέμου»

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch — HRW) δήλωσε σήμερα, ότι τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης τον περασμένο μήνα, φαίνεται πως ήταν μια δυσανάλογη επίθεση εναντίον αμάχων που «μπορεί να ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου».



Λίβανος: 2 νεκροί στα νότια της χώρας μετά από ισραηλινό χτύπημα

Δύο νεκροί μετά από ισραηλινό χτύπημα στα νότια του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ από την άλλη μεριά, ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις εναντίον του βόρειου Ισραήλ.