Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

καταπαυση πυρος



Ο Νετανιάχου στέλνει αντιπροσωπείες σε Αίγυπτο και Κατάρ για διαπραγματεύσεις μιας πιθανής κατάπαυσης του πυρός

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να στείλει ισραηλινές αντιπροσωπείες στην Αίγυπτο και το Κατάρ, όπου διαπραγματευτές προσπαθούν να πετύχουν την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων ως μέρος μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.



Το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για τη Γάζα δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός που διεξάγονται στη Ντόχα

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ζητά άμεση κατάπαυση πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις συνομιλίες για εκεχειρία που διεξάγονται στη Ντόχα, δήλωσε σήμερα το Κατάρ, που έχει ρόλο μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις.



Λιβύη: Σάρατζ και Χάφταρ «θα υπογράψουν σήμερα στη Μόσχα τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός»

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Μόσχα ο επικεφαλής της λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, Φάγεζ αλ Σάρατζ, και ο αντίπαλός του στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) και ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, όπως γνωστοποίησε κορυφαίος Λίβυος αξιωματούχος.



"Φως στο τούνελ" στη Λιβύη: Χαφτάρ και Σάρατζ έτοιμοι να υπογράψουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Αφού η προφορική εκεχειρία στη Λιβύη αποδείχτηκε τόσο εύθραυστη και υπό τον φόβο νέων γενικευμένων συρράξεων οι επικεφαλής των δύο αντίπαλων πλευρών μεταβαίνουν σήμερα, Δευτέρα, στη Μόσχα όπου και αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.



Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μία μέρα μετά τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη διευρυμένη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, το Ισραήλ και η Χαμάς φέρονται να συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός ύστερα από παρέμβαση της Αιγύπτου και του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν να αποκαταστήσουν την ηρεμία στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης το Σάββατο.



Ιράκ και Κούρδοι συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός

Οι ιρακινές δυνάμεις και οι Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά κατέληξαν σε συμφωνία για τη διακοπή των εχθροπραξιών στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.