Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ιράκ: «Αγανακτισμένος» ο Πομπέο για την επίθεση σε βάση όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις



Την «αγανάκτησή» του για τις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον ιρακινής στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αμερικανικά στρατεύματα, εξέφρασε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, παρά το ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες εκπέμπει μηνύματα κατευνασμού.

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε «αγανακτισμένος για τα δημοσιεύματα περί νέας επίθεσης με ρουκέτες εναντίον ιρακινής αεροπορικής βάσης». «Αυτές οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ από οργανώσεις που δεν είναι πιστές στην ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απαίτησε η κυβέρνηση στη Βαγδάτη να φροντίσει οι «υπεύθυνοι» για αυτή την «επίθεση εναντίον του ιρακινού λαού» να «λογοδοτήσουν» για τις πράξεις τους.

Δεν είναι σαφές ποιος εξαπέλυσε την επίθεση στη βάση Μπαλάντ. Εκπρόσωπος του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού δήλωσε ότι δεν ήταν παρόντες Aμερικανοί στρατιωτικοί όταν έγιναν τα πλήγματα. Τέσσερις Iρακινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση.