Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

ΗΠΑ: Πρωτοποριακό διαστημικό σκάφος ολοκλήρωσε μυστική αποστολή εκτός Γης



Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την προσεδάφιση ενός πρωτοποριακού διαστημικού σκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο βρισκόταν σε μυστική αποστολή γύρω από τη Γη, στο διάστημα, τα τελευταία δύο χρόνια.

Το πειραματικό X-37B, προκάλεσε μία πρωτόγνωρη ηχητική έκρηξη στον ουρανό της Φλόριντα, την Κυριακή, καθώς εισερχόταν στη γήινη ατμόσφαιρα και μείωνε την ταχύτητά του για να προσεδαφιστεί με ασφάλεια, στο Διαστημικό Κέντρο της NASA, στο κοσμοδρόμιο Κένεντι.

Σύμφωνα με αναφορές, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών υπέστησαν πραγματικό σοκ, παρ' ότι έχουν ακούσει πολλά περίεργα λόγω της παρουσίας του διαστημικού κέντρου στη «γειτονιά» τους.

Όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές της NASA, υπάρχει και δεύτερος ίδιο σκάφος. Φήμες αναφέρουν ότι η μυστική αποστολή, η οποία είχε διάρκεια 718 ημέρες, αφορούσε πρωτοποριακά διαστημικά όπλα, τα οποία έπρεπε να δοκιμαστούν εκτός πλανήτη.

Η Αμερικανική διοίκηση πάντως αρνήθηκε το συγκεκριμένο σενάριο, λέγοντας πως η αποστολή αφορούσε τη δοκιμή  τεχνολογιών για τα μελλοντικά διαστημικά σκάφη.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ιδρύματα που επιδιώκουν την ειρηνική εξερεύνηση του διαστήματος. Η Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει το κόστος της μυστικής αυτής αποστολής στο διάστημα.