Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Γη



Ο πλανήτης που έμοιαζε με τη γη αλλά έχασε το νερό του. Τι συνέβη

Η Αφροδίτη η οποία θεωρείται το «αδελφάκι» της Γης παρουσιάζει κάποιες από τις πιο ακραίες κλιματικές και καιρικές συνθήκες που έχουν παρατηρηθεί στο ηλιακό μας σύστημα. 



ΗΠΑ: Έκτακτη προειδοποίηση για ισχυρή μαγνητική καταιγίδα – Ενδέχεται να «χτυπήσει» σήμερα τη Γη

Προειδοποίηση για ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Πρόκειται για την πρώτη παρόμοια ανακοίνωση από το 2005, οπότε η Γη χτυπήθηκε από την υψηλότερη ποσότητά ακτινοβολίας που έχει καταγραφεί για πάνω από μισό αιώνα.



Τεράστιος «κρυμμένος ωκεανός» ανακαλύφθηκε κάτω από την επιφάνεια της Γης

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν κολοσσιαίο ωκεανό κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια της Γης, δίνοντας φως στη γεωλογική σύσταση της Γης.

Αυτή η κρυμμένη δεξαμενή νερού, που ανακαλύφθηκε πριν από μια δεκαετία, το 2014, παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στον κόσμο, θαμμένη σε βάθος πάνω από 643 χιλιόμετρα μέσα στον μανδύα της Γης.



Σημαντική ανακάλυψη: Η Σελήνη διαθέτει τεράστιες ποσότητες νερού

Μία πολύ μεγάλη ανακάλυψη ανακοίνωσαν Ινδοί επιστήμονες καθώς φαίνεται ότι η Σελήνη διαθέτει πολύ μεγάλα αποθέματα νερού που σημαίνει ότι στο μέλλον θα μπορούν να συντηρηθούν αποικίες με μεγάλους πληθυσμούς.

Το νερό δεν χρησιμεύει μόνο για πόση, που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ανθρώπων, αλλά επιτρέπει και την παραγωγή οξυγόνου.



NASA: Εντοπίστηκε πλανήτης παρόμοιος με τη γη που είναι κατοικήσιμος

Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA είχαν ανακαλύψει πιθανά ίχνη υδρατμών στην ατμόσφαιρα του K2-18 b.

Έκτοτε η μελέτη του έγινε πρώτη προτεραιότητα για τους αστρονόμους της.

 



NASA: Έτσι θα εξελιχθεί η σημερινή σπάνια έκλειψη ηλίου. Βίντεο

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, θα διασχίσει τη Βόρεια Αμερική, περνώντας πάνω από το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.