Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

26 °C

Σήμερα, 23. Αυγούστου 2019

ΗΠΑ για Νικαράγουα: «Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι»Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει «όλες τις επιλογές» για να σταματήσει τη βία στη Νικαράγουα, όπως δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι» επισήμανε ο Τοντ Ρόμπινσον, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για την περιοχή της κεντρικής Αμερικής. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε για να συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση του (προέδρου της Νικαράγουας, Ντανιέλ) Ορτέγα», πρόσθεσε ο Ρόμπινσον.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, αυτοί που ευθύνονται για τη βία πρέπει «να δώσουν λόγο στη διεθνή κοινότητα για τις πράξεις τους».

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας στο μεταξύ οργάνωσε εκδηλώσεις για να τιμήσει την 39η επέτειο από την επανάσταση των Σαντινίστας, της οποίας είχε ηγηθεί ο Ορτέγα. Στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, τέθηκαν σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι εορτασμοί διεξήχθησαν μία ημέρα μετά την καταδίκη της βίας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο Ορτέγα να ικανοποιήσει ένα από τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Νικαράγουα.