Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023 -

ΗΠΑ: Δυστύχημα με στρατιωτικό όχημα στην ΚαλιφόρνιαΤη ζωή του έχασε ένας Αμερικανός πεζοναύτης ο οποίος σκοτώθηκε σε ατύχημα με αμφίβιο στρατιωτικό όχημα ανοικτά της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, δύο άλλοι τραυματίστηκαν και οκτώ αγνοούνται, ανακοίνωσε ο στρατός.

Δύο πεζοναύτες διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με τον έναν από αυτούς σε κρίσιμη και τον άλλο σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανεύρεση οκτώ στρατιωτών που φέρονται ως αγνοούμενοι.

16 άτομα επέβαιναν στο όχημα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ

Άλλοι οκτώ εντοπίστηκαν -ανάμεσά τους ο πεζοναύτης που πέθανε και οι δύο τραυματίες- σε σύνολο 16 ανθρώπων οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα την ώρα του δυστυχήματος, που συνέβη στη διάρκεια μια άσκησης ρουτίνας.

Το όχημα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ είχε δώσει σήμα ότι είχε αρχίσει να μπάζει νερά χθες γύρω στις 17:45 τοπική ώρα (03:45 σήμερα ώρα Ελλάδας), στην περιοχή του νησιού Σαν Κλεμέντε, ανοικτά της πόλης Σαν Ντιέγο, στη νότια Καλιφόρνια.

Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος. «Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για αυτό το τραγικό δυστύχημα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο συνταγματάρχης Κρίστοφερ Μπρόνζι.

Το όνομα του πεζοναύτη που έχασε τη ζωή του δεν πρόκειται να ανακοινωθεί προτού περάσουν 24 ώρες προκειμένου να ειδοποιηθούν οι δικοί του.