Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ινδία: Σπάνια πάθηση μετέτρεψε την επιδερμίδα νεαρής σε δέρμα φιδιού!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ



Μία σπάνια ασθένεια, που προσβάλει μόνο το 0,1% τωνπαιδιών που γεννιούνταιετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει μετατρέψει την ζωή και την καθημερινότητα μιας 13χρονης Ινδής σε εφιάλτη.

Η ιχθύωση, που προσβάλει τους ιστούς τους δέρματος, έχει οδηγήσει στην απόγνωση την οικογένεια της 13χρονης Vedika Gupta από την επαρχία Indore της Ινδίας, καθώς το ανήλικο κορίτσι είναι αναγκασμένο να παραμένει συνεχώς εντός του σπιτιού.

Το πρόβλημα της Vedika διαπιστώθηκε τους πρώτους μήνες μετά την γέννησή της κι έχει οδηγήσει στην ολοκληρωτική της μεταμόρφωση, καθώς η επιδερμίδα της μοιάζει περισσότερο με δέρμα φιδιού κι όχι με ανθρώπου. Παρά τις συνεχείς θεραπείες και τις επισκέψεις σε δεκάδες γιατρούς, το πρόβλημα παραμένει, αναγκάζοντας την έφηβη κοπέλα να μένει εσώκλειστη στο σπίτι της.

 

Οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή δεν έχουν να κάνουν, όμως, με τα σχόλια και τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά με την επιδείνωση της κατάστασης του δέρματός της όταν αυτό έρχεται σε επαφή με το φως και τις ακτίνες του ήλιου.

Η επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί το σκάσιμο του δέρματος αλλά κι αιμορραγίες, οι οποίες δεν σταματούν παρά μόνο με θεραπευτική αγωγή με ενυδατικές και καταπραϋντικές κρέμες κι αλοιφές.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει κι η μεγαλύτερη αδερφή της Vedika, η οποία αναγκάστηκε κι εκείνη να παραμένει αποκλειστικά εντός του σπιτιού.

Τα δύο κορίτσια αναλώνονται για ώρες στο διάβασμα βιβλίων και στην παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας που στέκεται στο πλευρό της οικογένειας, ενώ το σπίτι δέχεται καθημερινά επισκέψεις από τις φίλες των κοριτσιών που τους συμπαραστέκονται.

Πλέον, μοναδική ελπίδα για την ίαση των δύο αδερφών είναι η ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας κατά της ιχθύωσης, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, γεμίζοντας με αισιοδοξία τα δύο νεαρά κορίτσια, που ευελπιστούν ότι η μέρα που θα μπορούν να χαρούν άφοβα τα παιχνίδια και τις βόλτες τους έξω από το σπίτι, πλησιάζει.