Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

νόσος



Νόσησαν από γρίπη ενώ είχαν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο. Τι λένε οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ

Δύο από τα εννέα δηλωθέντα -μέχρι σήμερα- κρούσματα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) νόσησαν από γρίπη, παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί. Το ένα από αυτά, μάλιστα, χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.



Τζέιμς Πάρκινσον 1755 – 1824

Άγγλος γιατρός, γεωλόγος, παλαιοντολόγος και πολιτικός ακτιβιστής. Εμείς τον γνωρίζουμε περισσότερο από τη νευρολογική ασθένεια που φέρει το όνομά του («Νόσος του Πάρκινσον»), καθώς ήταν ο πρώτος επιστήμονας που περιέγραψε τα συμπτώματά της.



55χρονος με τη νόσο των δυτών μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο στην κρήτη

Στο ναυτικό νοσοκομείο των Χανίων χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα 55χρονος άνδρας το πρωί της Κυριακής με συμπτώματα της νόσου των δυτών.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο, όταν ο 55χρονος δύτης πήγε σε άσχημη κατάσταση στο σπίτι του μετά από κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου.



Μήνυμα ελπίδας από Έλληνα ογκολόγο! "Ο καρκίνος νικιέται! Σε δέκα χρόνια θα είναι μία χρόνια νόσος"!

Πόσο κοντά είμαστε στο να μπορούμε να πούμε πως ο καρκίνος δεν είναι πια μια θανατηφόρα ασθένεια; Σύμφωνα με Έλληνα ογκολόγο, πιο κοντά από όσο θα φανταζόσασταν.
Συνεχώς αυξάνονται τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την ιατρική κοινότητα που αναφέρουν πως ο καρκίνος μπορεί να μετατραπεί από θανατηφόρα σε μακροχρόνια ασθένεια.



Ελπίδες στον ορίζοντα για τη νόσο πάρκινσον

 

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής και κατ’ επέκταση του πληθυσμού των ηλικιωμένων έχει «χτυπήσει» το καμπανάκι του κινδύνου για αύξηση ασθενειών όπως είναι η νόσος Parkinson.

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν εστιάσει στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για την αντιμετώπισή της και, όπως αναφέρει το news-medical.net, μία πιθανή νέα θεραπεία φαίνεται στον ορίζοντα.



Η Ειρήνη Παππά νικήθηκε από το Αλτσχάιμερ. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της Ντέπης Γκολεμά για την κατάσταση της υγείας της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού Ειρήνης Παππάς που διανύει το 92ο έτος της ηλικίας της.

Όπως αποκάλυψε σε ανάρτησή της στο Facebook η Ντέπη Γκολεμά, η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλιά της σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς το μυαλό της έχει νικηθεί από το Αλτσχάιμερ.

Συγκεκριμένα έγραψε: