Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 -

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων διαμαρτύρεται για τη «λεκτική βία» του ΤραμπΗ Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FIJ) κατήγγειλε σήμερα τη «λεκτική βία» του Ντόναλντ Τραμπ έναντι των Μέσων ενημέρωσης και την τιμωρία που επέβαλε ο Λευκός Οίκος σ' έναν δημοσιογράφο του CNN ματαιώνοντας τη διαπίστευσή του έπειτα από μια φραστική αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου αφιερωμένης στα αποτελέσματα των εκλογών για το Κογκρέσο, «ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε και πάλι ότι τα Μέσα ενημέρωσης είναι 'ο εχθρός του λαού' επιτιθέμενος παράλληλα στον δημοσιογράφο του CNN Τζιμ Ακόστα», ανέφερε στο Twitter η FIJ, η οποία θεωρεί την κατάσταση αυτή «απαράδεκτη».

Ο δημοσιογράφος του CNN, ο οποίος ήθελε να ρωτήσει τον πρόεδρο για το «καραβάνι» των μεταναστών από την κεντρική Αμερική και για την έρευνα σχετικά με τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, αρνήθηκε να επιστρέψει το μικρόφωνο σε μια συνεργάτιδα του προέδρου και στη συνέχεια του αφαιρέθηκε η διαπίστευση στον Λευκό Οίκο «μέχρι νεωτέρας», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τη λεκτική βία του προέδρου εναντίον των Μέσων ενημέρωσης· και για τις απόπειρες να πάρουν από τον δημοσιογράφο το μικρόφωνο για να τον εμποδίσουν να θέσει ερωτήσεις που ενοχλούν. Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε η FIJ, η οποία απαιτεί από τον Λευκό Οίκο να διαπιστεύσει και πάλι άμεσα τον Τζιμ Ακόστα.

Η FIJ, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες, εκπροσωπεί 600.000 δημοσιογράφους σε 134 χώρες.

Το CNN είναι τακτικός στόχος επικρίσεων και προσβολών εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ταυτίζει τακτικά το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο με τα «fake news», τις ψευδείς ειδήσεις.