Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

8 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

Χάος και βία δίχως τέλος στο Παρίσι:Δεκάδες τραυματίες στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτώνΤουλάχιστον είκοσι έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα, εκ των οποίων έξι διαδηλωτές και είκοσι μέλη των δυνάμεων της τάξης, σε βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι εναντίον της κυβερνητικής μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Δεκαπέντε πρόσωπα συνελήφθησαν στη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση συνδικάτων που διαμαρτύρονται εναντίον της μεταρρυθμισης αυτής. Από τον Μάρτιο, πολλές απεργίες και διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση και στη διάρκειά τους έχουν σημειωθεί συχνά βιαιότητες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι όρμησαν σε μία οικοδομή, άρπαξαν ξύλινες παλέτες και άρχισαν να τις πετούν στους αστυνομικούς, ενώ χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για ζημιές κατά μήκος της πορείας που ακολούθησε η συγκέντρωση. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.