Σάββατο 17 Απριλίου 2021 -
Μερική συννεφιά

21 °C

Σήμερα, 17. Απριλίου 2021

Γουατεμάλα: Στους 253 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη φονική κατολίσθησηΤουλάχιστον 253 σοροί έχουν ανασυρθεί έπειτα από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γουατεμάλα και είχε ως αποτέλεσμα να θαφτεί ένα ολόκληρο τμήμα μιας κοινότητας κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας κάτω από τόνους λάσπης και πέτρας, ανακοίνωσε χθες η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας (Conred). Όπως προσέθετε η ανακοίνωση μάλιστα ακόμα 374 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η κατολίσθηση συνέβη έπειτα από έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης 1ης Οκτωβρίου την κοινότητα Σάντα Καταρίνα Πινούλα, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, καταστρέφοντας εκατοντάδες κατοικίες σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην Κεντρική Αμερική.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν καθώς τα μέλη τους θάφτηκαν ζωντανά και εκατοντάδες άνδρες των ομάδων διάσωσης έσκαβαν την περασμένη εβδομάδα επιχειρώντας να ανασύρουν τα πτώματα από τα συντρίμμια.

Περίπου 40 οικογένειες εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή, ενώ έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει να εκκενώσουν. Η κυβέρνηση τους έχει υποσχεθεί να τους χορηγήσει νέες κατοικίες.

Τα σωστικά συνεργεία θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε η Conred.