Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Για πρώτη φορά οι Ιρακινοί βομβάρδισαν το ISIS στην Deir Ezzor της Συρίας!


Kαταρρέει το μέτωπο των ισλαμιστών του ISIS στο Ιράκ καθώς ο ιρακινός Στρατός έχει ανακαταλάβει την ανατολική Μοσούλη καιέχει αρχίσει την εκκαθάριση της δυτικής ενώ για πρώτη φορά η ιρακινή Αεροπορία κατόπιν αδείας της συριακής κυβέρνησης κτύπησε θέσεις του ISIS στην μαρτυρική Deir Ezzor ως αντίποινα στις πρόσφατες πολύνεκρες  βομβιστικές επιθέσεις της Βαγδάτης.
 
Αυτό σημαίνει ότι Δαμασκός και Βαγδάτη αποφάσισαν να ενοποιήσουν τις προσπάθειές τους σε ένα κοινό μέτωπο
 
Στόχος των βομβαρδισμών ήταν η ενίσχση του συριακού Στρατού και η αποδυνάμωση των ισλαμιστών καθώς χιλιάδες μαχητές τους ISIS επιχειρούν διαμέσου της ερήμου να φτάσουν στην Deir Ezzor.
 
Πιθανολογείται ότι περίπου 5.000 ισλαμιστές ενίσχυσαν το ISIS στην Deir Ezzor τους τελευταίους μήνες προερχόμενοι από την Μοσούλη που το αποτέλεσμα φαίνεται προδιαγεγραμμένο.
 
Το ιρακινό ΥΠΑΜ έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με τους βομαβαρδισμούς της ιρακινής Αεροπορίας στην Deir Ezzor
 
Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης οι θέσεις του ΙSIS στο προάστιο του  Albukamal κτυπήθηκαν σφοδρώς. Η συγκερκιμένη περιοχή βρίσκεται δίπλα στην ιρακινή επαρχία της Αl-Anbar 
 
Είναι η πρώτη φορά που οι Ιρακινοί κτυπούν εντός συριακού εδάφους. Η άδεια που δόθηκε από την συριακή κυβέρνηση δείχνει ότι έχει συμφωνηθεί ένας σχεδιασμός μεταξύ των δύο χωρών.
 
Η Βαγδάτη γνωρίζει ότι χιλιάδες ισλαμιστές θα επιχειρήσουν να αποδράσουν από το Ιράκ προς την Συρία.
 
Η συριακή Αεροπορία λόγω απόστασης από τις βάσεις της δεν μπορεί να διεξάγει συνεχώς βομβαρδισμούς στην περιοχή των συνόρων. Η ιρακινή όμως μπορεί.Προφανώς κατέληξαν σε μια τέτοια συμφωνία επωφελής και για τις δύο χώρες.
 
Σημειώνεται ότι Μοσούλη και Ράκα είναι οι «δύο πρωτεύουσες» του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία. Η πρώτη οδεύει προς απελευθέρωση ενώ η δεύτερη έχει αποκλειστεί από παντό και διαθέτει μόνο μια νοτιοανατολική δίοδο προς ανεφοδιασμό.
 
Σύντομα όμως αναμένεται μια γενική έφοδος των δυνάμεων των Κούρδων και εκεί.
 
Μόλις οι δύο πόλεις ανακαταληφθούν τότε ξεκινάει η πιο πονηρή περίοδος του ISIS. Θα εγκαταλέιψει το προσκήνιο και θα αρχίσει να «εργάζεται» μέσα στο σκοτάδι της τρομοκρατίας.
 
Χιλιάδες μαχητές του βρίκσονται ήδη στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και ποιος ξέρει που αλλού.