Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Συρίας



ΥΠΕΞ Ρωσίας: Ίσως τα σύνορα της Συρίας να μην παραμείνουν ίδια...

"Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση όσον αφορά το αν είναι δυνατό να διατηρηθεί η Συρία ως ενιαία χώρα", δήλωσε  στο γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle ο Ριάμπκοφ.



Χριστούγεννα στην Μονή Αγίου Γεωργίου στην Σεντνάγια της Συρίας

Συρία: Με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πιστών τελέστηκαν τα Χριστούγεννα στην ανδρική Μονή Αγίου Γεωργίου στην Σεντνάγια της Συρίας. Στην θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Αλ-Ταλί. Συμμετείχε πλήθος κόσμου από την πόλη και από την περιφέρεια της Δαμασκού.



Μέρκελ, Ποντίφικας και Λευκά Κράνη της Συρίας για το Νόμπελ Ειρήνης 2017

Αύριο ανακοινώνεται το πρόσωπο που θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης και τα γραφεία στοιχημάτων έχουν πάρει «φωτιά».  



Αγκυρα: Παγκόσμια απειλή στην περίπτωση διάλυσης Ιράκ και Συρίας

Η Άγκυρα κλιμάκωσε σήμερα την αντίθεσή της στο δημοψήφισμα που έχει κηρύξει η αυτόνομη περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν για την ανεξαρτησία της περιοχής στις 25 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας στρατιωτικά γυμνάσια με πυροβόλα όπλα και εκτοξευτήρες πυραύλων κατά το μήκος των νότιων συνόρων της, τονίζοντας ότι η διάλυση των γειτονικών χωρών της μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύρραξη.



Σκληρές μάχες μέσα στη Δαμασκό της Συρίας

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή στα ανατολικά της Δαμασκού, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές και αντάρτες οι οποίοι επιχείρησαν να προωθηθούν προς το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.



Για πρώτη φορά οι Ιρακινοί βομβάρδισαν το ISIS στην Deir Ezzor της Συρίας!

Kαταρρέει το μέτωπο των ισλαμιστών του ISIS στο Ιράκ καθώς ο ιρακινός Στρατός έχει ανακαταλάβει την ανατολική Μοσούλη καιέχει αρχίσει την εκκαθάριση της δυτικής ενώ για πρώτη φορά η ιρακινή Αεροπορία κατόπιν αδείας της συριακής κυβέρνησης κτύπησε θέσεις του ISIS στην μαρτυρική Deir Ezzor ως αντίποινα στις πρόσφατες πολύνεκρες  βομβιστικές επιθέσεις της Βαγδάτης.