Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Γ.Γ. ΟΗΕ: Τα δικαιώματα των προσφύγων πρέπει να προστατεύονται διαρκώς



Την ανάγκη υποστήριξης των προσφύγων επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με γραπτή δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα.

«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών

 

«Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη» προσθέτει ο Μπαν Κι Μουν.

Ο Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί σήμερα στις 20.15 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθήσουν επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στις στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στη Λέσβο.