Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Μπαν Κι Μουν



Συνάντηση Τραμπ-Μπαν Κι Μουν το επόμενο διάστημα

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε να συναντηθεί με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Mουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ο Τραμπ «δέχθηκε να συναντηθούν», δήλωσε ο Ντουζαρίτς στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία.



Στην Ελβετία ο Μπαν Κι Μουν για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα κηρύξει τη Δευτέρα το πρωί την έναρξη των εντατικών συνομιλιών μεταξύ των ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας, κυρίων Αναστασιάδη και Ακιντζί στο Mont Pèlerin της Ελβετίας.



Ημέρα του ΟΗΕ: Μήνυμα του γενικού γραμματέα Μπαν Κι-Μουν

Η φετινή Ημέρα του ΟΗΕ «γιορτάζεται σε μια μεταβατική περίοδο για τον κόσμο και τα Ηνωμένα Έθνη» σημειώνει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, για τη σημερινή Ημέρα του ΟΗΕ.



Χωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με Αναστασιάδη και Ακιντζί είχε απόψε ο Μπαν Κι Μουν

Χωριστή τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί είχε απόψε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.



Εκκληση Μπαν Γκι Μουν να μπει τέλος στον εφιάλτη της Συρίας

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν απεύθυνε σήμερα έκκληση προς τις μεγάλες δυνάμεις να «κάνουν περισσότερα προκειμένου να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη» στη Συρία.



Αισιοδοξία για λύση του Κυπριακού μέχρι το τέλος του χρόνου

Ο  Μπάν Κι Μουν, ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωπε πως η προοπτική της επίλυσης του Κυπριακού ως το τέλος του 2016 παραμένει στην εξίσωση. Μετά την τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στις σύντομες δηλώσεις του δεν έθεσε οδικό χάρτη και μίλησε μόνο για εντατικοποίηση της διαδικασίας.