Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γερμανός ΥΠΕΞ: Ο Κάμερον και ο Μπόρις Τζόνσον έκαναν κακό στην Ε.Ε



Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο Γερμανός ΥΠΕΞ  Φράνκ Στάινμαγερ, κατηγόρησε προσωπικά τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον, αλλά και τον  "εκκεντρικό" Μπόρις Τζόνσον, πως έβλαψαν την Ευρωπαική Ένωση, ενώ ζήτησε περισότερες λεπτομέρειες για το επερχόμενο διαζύγιο.

 

Ο Στάινμαγιερ δήλωσε ότι η Βρετανία θα πρέπει να παραδώσει στις Βρυξέλλες έναν οδικό χάρτη για το πότε σκοπεύει να ξεκινήσει τις συνομιλίες για την αποχώρησή του και τα βήματα που θα ακολουθήσει.

«Αυτό που πρέπει να περιμένουμε από το Λονδίνο - γρήγορα - είναι ένας οδικός χάρτης για το πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την έξοδο τους, και πώς οι Βρετανοί οραματίζονται αυτές τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Στάινμαγιερ στην ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel. 

Πρόσθεσε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας έχει ήδη δημιουργήσει μια ειδική ομάδα εργασίας που ασχολείται ακριβώς με αυτό, με το Brexit.

Ο Στάινμαγιερ δεν μάσησε τα λόγια του και όταν ερωτήθηκε για τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και για τον κύριο εκπρόσωπο της εκστρατείας του brexit, Μπόρις Τζόνσον.

«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι οι δύο κύριοι αντίπαλοι μέσα στο κόμμα των Τόρις μετέτρεψαν μια εσωτερική τους σύγκρουση σε μια καθολική κρίση, που διακινδυνεύει να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της», είπε ο Στάινμαγιερ και πρόσθεσε, «και τώρα, αφήνουν την ευθύνη για τις συνέπειες των πράξεων τους σε άλλους».