Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Φοξ: Να σταθμίσουμε τη συμφωνία της Μέι με τις εναλλακτικές



Να αλλάξει το κοινό αίσθημα υπέρ της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit πέτυχε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως δήλωσε σήμερα στο BBC ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

Η Μέι κατέληξε σε συμφωνία με τους ηγέτες της ΕΕ την Κυριακή, βάσει της οποίας η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 συνεχίζοντας να έχει στενούς εμπορικούς δεσμούς. Ωστόσο οι πιθανότητες να το περάσει από το διχασμένο βρετανικό κοινοβούλιο δείχνουν να είναι εναντίον της.

Οι Βρετανοί κοινοβουλευτικοί θα ψηφίσουν για την συμφωνία αυτή στις 11 Δεκεμβρίου. Ο Φοξ σημείωσε ότι θα πρέπει να σταθμίσουν τη συμφωνία της Μέι έναντι των εναλλακτικών που υπάρχουν. «Η πρωθυπουργός αλλάζει το κοινό αίσθημα, αν δείτε τι γίνεται στις δημοσκοπήσεις υπάρχει σαφώς μια στροφή εκεί. Τα μέλη του κοινοβουλίου πρέπει να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, αλλά οφείλουν να συγκρίνουν αυτήν την συγκεκριμένη συμφωνία με τις εναλλακτικές» που υπάρχουν, υπογράμμισε.

Στην ερώτηση για την προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ο Φοξ απάντησε: «Δεν θα είναι καταστροφή, αλλά ούτε και περίπατος».