Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Φασίστες και ρατσιστές στηρίζουν τον Ντόναλντ Τράμπ - Στο πλευρό του υποψήφιου "πλανητάρχη" και η Κου Κλουξ Κλαν



Τα όσα αραδιάζει ο υποψήφιος  για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δυστυχώς συγκινούν και τρέφουν ρατσιστικές  οργανώσεις, όπως η Κου Κλουξ Κλαν.  Η οργάνωση σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα στηρίξει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, κάτι  που αν μη τι άλλο δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποτυπώσει κατ' επανάληψη τις απόψεις του εναντίον της παρουσίας των μεταναστών στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας, μάλιστα, σχέδιο, βάσει του οποίου θα απελαύνονταν όλοι οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια, ενώ έχει τοποθετηθεί υπέρ της κατασκευής τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, ώστε να ανακόψει την παράνομη μετανάστευση.

Το logo του Ντόναλντ Τραμπ είναι «να κάνουμε πάλι την Αμερική σπουδαία». Μία φράση που βρίσκει σχεδόν καθολική ανταπόκριση σε εθνικιστικά στοιχεία της αμερικανικής - κυρίως - υπαίθρου, αλλά και σε ξενοφοβικές τάσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστόνη και στο Σαν Μπερναρντίνο.