Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 -

Έτοιμο το πάρτι της ΠΓΔΜ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ - Σε 15 πόλεις με 40 καλλιτέχνεςΣτην ΠΓΔΜ  θα στηθούν αύριο, Σάββατο 14 Ιουλίου, πάρτι σε σε όλη τη χώρα για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σε 15 πόλεις και θα συμμετάσχουν 40 καλλιτέχνες, ενώ στις περισσότερες πόλεις θα αρχίσουν στις 9 το βράδυ.

Πάντως, ήδη έχει αρχίσει η γκρίνια στη γειτονική χώρα για το κόστος των εκδηλώσεων, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι «ετοιμάζει γιορτή για μια διπλωματική ήττα, και το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ».

«Σύντομα  θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της γιορτής, θα ανακοινώσουμε δημόσια και διαφανώς όλες τις πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων», δήλωσε στο makfax ο Μίλε Μποσνιακόφσκι, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε στο πώς αποφασίστηκε σε ποιες πόλεις θα γίνει το πάρτι, ούτε στο πώς επιλέχθηκαν οι καλλιτέχνες.

Οι πόλεις στις οποίες θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι οι εξής: Σκόπια, Μπίτολα, Στρούμιτσα, Στρούγκα, Αχρίδα, Βέλες, Γευγελή, Γκόστιβαρ, Καβάνταρτσι, Κίσεβο, Κοτσάνι, Κουμάνοβο, Πρίλεπ, Τέτοβο και Στιπ.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στις αυριανές εκδηλώσεις θα είναι οι Kiril Dzajkovski, «Archangel», Dejan Dex, Duke Bojadziev, Goran Khan, Ferus Mustafov, Slatkar, Beni Non Stop and Zlatko Origjanski, Eric Fox, Feki Feris, Areia, Kristina Arnaudova, «Nokaut», Adrian Gadzha, Vlado Janevski, Lepi Johnny, Baklava, Foltin, Lozano, Dani Dimitrovska, Elena Ristovska, DNA.