Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επιτέθηκαν σε μητέρα που αφήνει το 13 μηνών κοριτσάκι της αβοήθητο μέσα σε μια πισίνα



Σε ένα βίντεο που έγινε viral στο Facebook, μια μητέρα ρίχνει το μωρό της σε μια πισίνα και δεν κάνει τίποτα για να το βοηθήσει, ενώ οι υπόλοιποι που είναι γύρω της έχουν πάθει πανικό. Όμως, υπάρχει ένας λόγος πίσω από την κίνηση αυτής της μητέρας και είναι απίστευτα συγκινητικός.

Η Keri Morrison, η μητέρα του μωρού, ρίχνει το 13 μηνών κοριτσάκι της στην πισίνα με ένα παιχνιδάκι και το αφήνει μόνο του μες το νερό.

Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν γύρω απ’ την πισίνα τα έβαλαν με την Keri και την κατηγόρησαν για απαράδεκτη γονική συμπεριφορά, κάτι που την έκανε να τους εξηγήσει το λόγο για τον οποίο το έκανε αυτό.

Η μητέρα αφηγήθηκε πώς κάποια στιγμή ήταν με την οικογένειά της για διακοπές στο Ορλάντο, όταν ο μεγαλύτερος γιος της, ο 2,5 ετών τότε Jake, βγήκε από την πίσω πόρτα του σπιτιού που έμεναν και έπεσε μέσα σ’ ένα κανάλι με νερό. Το παιδάκι δυστυχώς πνίγηκε.

Η Keri είπε: “Ένα από τα πράγματα με τα οποία παλεύω είναι να δεχθώ τ’ ότι ο γιος μου έπεσε στο νερό χωρίς να ξέρει τι να κάνει. Και από τότε έχω σαν στόχο να μάθω όχι μόνο στα δικά μου παιδιά, αλλά σε όλα τα παιδιά, τι να κάνουν σε περίπτωση που πέσουν στο νερό.”

Οι συντετριμμένοι γονείς αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν με θάρρος το χτύπημα της μοίρας τους και ορκίστηκαν να κάνουν τα πάντα για να διδάξουν στα μικρά παιδιά να κολυμπούν.

Η Julia από 13μηνών ξέρει τι να κάνει για να σωθεί. Όταν το παιδί αντιμετωπίζει μια κατάσταση ζωής και θανάτου, είναι σημαντικό να παραμείνει ήρεμο και να αναπνέει και η Keri το έμαθε αυτό στο μωρό της. Πλέον, η μικρή Julia μπορεί άνετα να επιπλέει στο νερό.

Η Ashleigh Bullivant από το Infant Swimming Resource εξηγεί ότι τα παιδιά «Μαθαίνουν τα πάντα σταδιακά και με πολύ ήπιο τρόπο. Διδάσκονται ασκήσεις αναπνοής με σκοπό να μπορούν να κρατούν την αναπνοή τους».

Μια 10λεπτη προπόνηση καθημερινά για τέσσερις εβδομάδες μπορεί να μάθει στα μωρά να κολυμπούν. Τέτοια μαθήματα είναι απαραίτητα για τη ζωή τους. Άλλωστε, το νερό είναι γνωστό ότι είναι «σιωπηλός δολοφόνος».

“Κάνω αυτό που πρέπει να κάνει κάθε μητέρα – την προστατεύω,” είπε η Keri. “Όταν βλέπω το πρόσωπό της πάνω από το νερό σε τόσο μικρή ηλικία καταλαβαίνω ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει.”

“Νιώθω σαν να έχω αποτύχει στο γιο μου, γι’ αυτό δεν πρόκειται να αποτύχω και στις κόρες μου.”

Έτσι, ενώ μερικοί άνθρωποι την κατηγορούν και τη χαρακτηρίζουν “ανεύθυνη”, στην πραγματικότητα, η Keri θέλει να κρατήσει τις κόρες της ασφαλείς.

Καταπολέμησε το Λίπος με το νέο Επαναστατικό Προϊόν Διατροφής!