Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επιπλέον 1.500 στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ στη Γερμανία



Παρά τα μόνιμα παράπονα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η χώρα του προσφέρει περισσότερο από ό,τι της αναλογεί σε στρατιώτες και πόρους για τη στήριξη του ΝΑΤΟ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον 1.500 στρατιώτες στην Γερμανία τα επόμενα δύο χρόνια.

Από σήμερα και έως τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ θα προσθέσουν επιπλέον 1.500 στρατιώτες στους υπάρχοντες 33.000 στρατιώτες που βρίσκονται στην μόνιμη βάση του ΝΑΤΟ στη Γερμανία.

Η νέα αποστολή θα περιλαμβάνει δύο τάγματα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων και ένα πυροβόλο στην πόλη Γκράφενφερ, κοντά στη Νυρεμβέργη, όπως επίσης και ένα τάγμα αεράμυνας μικρής εμβέλειας στο Άνσμπαχ και άλλες λογιστικές υπηρεσίες στο Χέενφελς, σύμφωνα με Μέσα στη Γερμανία.

Το ευρωπαϊκό αρχηγείο του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μόνιμη ανάπτυξη δυνάμεων που «δείχνουν τη συνεχή δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και την αποφασιστικότητα να υποστηρίξουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια», ανέφερε το Reuters.
«Οι πρόσθετες δυνάμεις αυξάνουν την ετοιμότητα του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη και διασφαλίζουν την καλύτερη αντίδραση σε οποιαδήποτε κρίση» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ δήλωσε ότι «οι αμερικανοί δεσμεύονται να ενδυναμώσουν την διατλαντική συμμαχία και η δέσμευση του προέδρου Τραμ για αύξηση των αμυντικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ σημαίνει ότι σήμερα η συμμαχία είναι πιο δυνατή».

Απ' την πλευρά του, η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι «η απόφαση των ΗΠΑ για αύξηση της στρατιωτικής τους παρουσία στη Γερμανία είναι ένα σημάδι της ζωτικότητας της διατλαντικής σχέσης και δέσμευσης για την κοινή ασφάλεια».