Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ENI: Μέσω Αιγύπτου το κυπριακό φυσικό αέριο στην Ευρώπη



Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ENI δήλωσε ότι το κυπριακό φυσικό αέριοθα μπορεί να διοχετευτεί από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη. 

Ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας, ο οποίος έγινε δεκτός χθες από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία της εταιρείας βρίσκεται στο νησί διότι διαχειρίζεται τρία τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ. Όπως είπε, με τον Κύπριο πρόεδρο συζήτησαν για το μέλλον αυτών των τριών τεμαχίων καθώς και για την περιοχή με όλη την πιθανή ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά και τη μεγάλη ανακάλυψη κοιτασμάτων στην Αίγυπτο.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε καλές συνέργειες με τις αιγυπτιακές εγκαταστάσειςκαι μπορούμε επίσης να συζητήσουμε για το μέλλον της ανάπτυξης ακολουθώντας το ίδιο γεωλογικό μοντέλο που έχουμε αναπτύξει στην Αίγυπτο», δήλωσε.

Η κυπριακή κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Ντελσκάντζι, «είναι πολύ ενεργή και προχωρεί με πολύ θετικό τρόπο σε σχέση με την προώθηση ενός θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις». Υπογράμμισε επίσης πως η δέσμευση της ΕΝΙ να συνεχίσει την έρευνά της στην Κύπρο «είναι πολύ ισχυρή».

Από την πλευρά του, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδηςχαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση. Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΝΙ «μιλούν από μόνες τους», σημείωσε.