Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Έκτακτη επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν



Σήμερα, 13 Αυγούστου, αναμένεται στις 14.00 ώρα Ελλάδος θα συνομιλήσουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερτνογάν.

Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, όπως μεταδίδει η Daily Sabah, είναι πιθανή μία αμοιβαία επωφελής λύση στη συνεχιζόμενη κρίση με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο, μέσω του διαλόγου και κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας.
«Η Ελληνοκυπριακή πλευρά, η Ελλάδα - όχι η Τουρκία - αυξάνουν τις εντάσεις στη Μεσόγειο με το να αγνοούν την Τουρκία», τόνισε. Όπως υποστήριξε, παρότι η Τουρκία δεν έχει κανένα σκοπό να παραβιάσει τα δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, από την άλλη πλευρά δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικά της δικαιώματα από άλλους.

«Η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτα παρά νόμιμες ενέργειες στο πλαίσιο του μνημονίου που υπεγράφη με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε.