Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Ειρωνικός ο Τραμπ για τον πρώην δικηγόρο του: «Μην ζητήσετε τις υπηρεσίες του»



«Αν κάποιος ψάχνει έναν καλό δικηγόρο, θα σας συμβούλευα έντονα να μην προσφεύγετε στις υπηρεσίες του Μάικλ Κόεν!». 

Τάδε έφη Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ομολογία του πρώην δικηγόρου του ότι παραβίασε την εκλογική νομοθεσία, κανονίζοντας αμοιβές για δύο γυναίκες, προκειμένου να μην αποκαλύψουν προεκλογικά τις σχέσεις τους με τον τότε υποψήφιο και νυν εκλεγμένο Αμεριανό πρόεδρο. 

Ο Μάικλ Κόεν δήλωσε ένοχος για οκτώ συνολικά κατηγορίες, εκ των οποίων οι πέντε αφορούν στο αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ο δικηγόρος ομολόγησε την ενοχή του μετά το συμβιβασμό που πέτυχε μετ ις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, που προβλέπει ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια και τρεις μήνες, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του δικαστή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε απόψε ο 51χρονος δικηγόρος.

Το σκάνδαλο πλήττει και τον ίδιο τον πρόεδρο, καθώς ο Κόεν παραδέχθηκε ότι κατέβαλλε ποσά 130.000 και 150.000 δολαρίων σε δύο γυναίκες, που είχαν σεξουαλικές σχέσεις με τον Τραμπ, ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους. Η πράξη του έγινε «κατ' απαίτηση του υποψήφιου» με στόχο να αποφευχθεί η αποκάλυψη πληροφοριών που θα τον έπλητταν.