Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κατολίσθηση λόγω σεισμού στην Ινδονησία



Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από μια σεισμική δόνηση στο τουριστικό νησί Λόμποκ της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο σεισμός, μεγέθους 5,5 βαθμών, φαίνεται ότι ευθύνεται για την κατολίσθηση του εδάφους στις πλαγιές του ενεργού ηφαιστείου Ριντζάνι, όπου βρίσκεται το τουριστικό αξιοθέατο του καταρράκτη Τίου Κέλεπ, στα βόρεια του νησιού.

 Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, ο ένας από τους νεκρούς καταγόταν από τη Μαλαισία. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 44 και οι οκτώ από αυτούς είναι Μαλαίοι. Επίσης, γκρεμίστηκαν περισσότερα από 30 σπίτια ενώ περίπου 500 υπέστησαν ζημιές μικρότερης έκτασης.

Την ώρα του σεισμού δεκάδες τουρίστες βρίσκονταν στην περιοχή του καταρράκτη Τίου Κέλεπ και χρειάστηκε να επέμβουν οι υπηρεσίες διάσωσης για να τους απεγκλωβίσουν μετά την κατολίσθηση. Συνολικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή 14 Ινδονήσιοι και 22 Μαλαίοι.

 Πέρσι, το νησί Λόμποκ είχε χτυπηθεί από αλλεπάλληλους σεισμούς με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε κτίρια και υποδομές.

Την ίδια ώρα, στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας, από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι, δεκάδες τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 4.000 εκτοπίστηκαν.