Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δραματική η διάσωση 14χρονης που κρεμάστηκε στο κενό σε εναέριο «τρενάκι» (Βίντεο)



Δραματική ήταν η διάσωση μιας 14χρονης που κρεμάστηκε στο κενό ενώ έκανε βόλτα με εναέριο «τρενάκι» Six Flags Great Escape Amusement Park στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Στο βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες φαίνεται το μικρό κορίτσι να κρέμεται από το λαιμό ενώ βρίσκεται περίπου 8 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Δίπλα της είναι ο μικρός αδερφός της ο οποίος φωνάζει ότι η αδερφή του δεν αντέχει άλλο και θα πέσει.

Για καλή τύχη του μικρού κοριτσιού δύο από τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 47χρονος Μάθιου Χάουαρντ και η 21χρονη κόρη του Λιάν, αποδείχθηκαν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί καθώς στάθηκαν κάτω από το βαγόνι και έπιασαν στον αέρα τη 14χρονη, η οποία, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

«Είναι OK να αφεθείς. Είμαι από κάτω σου και θα σε πιάσω» ακούγεται να φωνάζει ο Χάουαρντ στο κορίτσι.

«Δεν θα μπορούσα να την αφήσω να πεθάνει. Κανείς δεν πρέπει να γίνεται "μαξιλάρι" για κάποιον που πέφτει στο κενό αλλά δεν μπορούσα να κάθομαι άπραγος και τη βλέπω» εξήγησε ο Χάουαρντ ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στην πλάτη από την «επιχείρηση διάσωσης».

Εκπρόσωποι της εταιρείας που διαχειρίζεται το πάρκο διασκέδασης υποστήριξαν σε ανακοίνωσή τους ότι αν και δεν φαίνεται να πήγε κάτι στραβά όσον αφορά την ασφάλεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αποφάσισαν να το κλείσουν μέχρι να διεξάγουν ένα πλήρη έλεγχο.