Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 -

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Εντοπίστηκαν σημαντικά στοιχεία στην αυτοψίαΓια εντοπισμό αρκετών σημαντικών στοιχείων μιλά ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, σε δηλώσεις του μετά τη διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή του διπλού φονικού στην Κύπρο.

Τις προηγούμενες μέρες δεν είχε επιτραπεί στον κ. Ματσάκη να πραγματοποιήσει εκ μέρους της οικογένειας, αυτοψία στη σκηνή, όπως ήταν και η επιθυμία του. Τα κλειδιά του σπιτιού, όπου έγινε το φονικό, παραδόθηκαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης στην οικογένεια, μετά και την ολοκλήρωση των εξετάσεων από πλευράς της Αστυνομίας.

Πληροφορίες του philenews.gr αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει πλέον σχηματίσει μια πιο καθαρή εικόνα των πραγμάτων και κινείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι μια εβδομάδα μετά, τα πράγματα φαίνεται να βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ούτε αύριο αναμένεται να ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, αφου υπολείπεται έργο προς άλλες κατευθύνσεις.

Στις 90 οι καταθέσεις
«Από την αρχή της υπόθεσης έχουν ληφθεί, μεταξύ άλλων ενεργειών, πέραν των 90 καταθέσεων και συνεχίζεται τόσο η αξιολόγηση όσο και η λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Η ηγεσία της Αστυνομίας αποφάσισε την ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το διπλό φονικό. Η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι από την Τετάρτη εργάζονται δεκαπέντε συνολικά άτομα στην υπόθεση.

Όσον αφορά τις πληροφορίες περί άφιξης στην Κύπρο, ειδικού εμπειρογνώμονα της Scotland Yard, ο κ. Αγγελίδης δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο.

Δεν εντοπίστηκε ακόμη το φονικό όπλο
Ο κ. Αγγελίδης, ανέφερε ακόμη ότι συνεχίζονται οι έρευνες, με σκοπό τον εντοπισμό του φονικού μαχαιριού.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ενώ έχει εξασφαλιστεί διάταγμα από τους ανακριτές για έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών.