Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δεκαεπτά νεκροί σε τουρκική επίθεση στο Αφρίν - Οι τρεις είναι Κούρδοι πολιτοφύλακες, που η Τουρκία θεωρεί «τρομοκράτες»



Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, κατά τη διάρκεια της νύχτας, εναντίον φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σε χωριό στην περιοχή του Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των νεκρών είναι τρία μέλη της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη άλλων πολιτοφυλακών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και έφτασαν στην Αφρίν την περασμένη εβδομάδα για να βοηθήσουν στην απώθηση της τουρκικής επίθεσης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, η πεντάωρη εκεχειρία άρχισε στην Ανατολική Γούτα, την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής είναι αντιμέτωποι με βία, αιματοχυσία και ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Εντωμεταξύ, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν εδάφη της  Ανατολικής Γούτα, σε χερσαία επιχείρηση η οποία συνεχίστηκε παρά το ρωσικό σχέδιο για 5ωρη κατάπαυση του πυρός.