Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Brexit: «Χειρότερη η συμφωνία από αυτή της Μέι» λέει ο Κόρμπιν



Καταδικάζοντας τη νέα συμφωνία που συνήψαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για το Brexit, ο ηγέτης τoυ μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι χειρότερη από της προκατόχου του Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι.
«Απ' όσα γνωρίζουμε, ο πρωθυπουργός διαπραγματεύτηκε ακόμη χειρότερη συμφωνία από την Τερέζα Μέι, η οποία και απορρίφθηκε μαζικά», δήλωσε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
Ο ίδιος τόνισε ότι ορισμένες από τις προτάσεις του Brexit θέτουν σε κίνδυνο την «ασφάλεια των τροφίμων, τα δικαιώματα των εργαζομένων και το σύστημα υγείας της Βρετανίας».
Υποστηρίζοντας την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία του Brexit, ο ηγέτης Εργατικών έσπευσε να επισημάνει ότι αυτή η συμφωνία ξεπουλά τα πάντα κι ότι διχάζει τη χώρα.
«Αυτή η συμφωνία που ξεπουλά τα πάντα, δεν θα ενώσει την χώρα και θα πρέπει να απορριφθεί. Ο καλύτερος τρόπος να επιλύσουμε το Brexit είναι να δώσουμε στους πολίτες τον τελευταίο λόγο με την ψήφο τους».
Την ίδια ώρα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναμένεται να τεθεί το θέμα του δεύτερου δημοψηφίσματος το Σάββατο στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνεδριάσει εκτάκτως με τους βουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν για τη νέα συμφωνία.