Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Άσαντ: Νίκη για τη Ρωσία και το Ιράν η απελευθέρωση του ΧαλεπίουΟ Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της βόρειας πόλης Χαλέπι είναι μια νίκη τόσο για τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράκ, όσο και για τη χώρα του.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με υψηλόβαθμη ιρανική αντιπροσωπεία, ο Άσαντ είπε ακόμη πως οι επιτυχίες στο πεδίο της μάχης είναι ένα «βασικό βήμα στον δρόμο προς το τέλος της τρομοκρατίας σε όλη τη συριακή επικράτεια και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μια επίλυση προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος».

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε εκατοντάδες επιδρομές ισοπεδώνοντας ανταρτοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπίου, ενώ χιλιάδες μαχητές υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών, υπό τη λιβανική Χεζμπολάχ, πολέμησαν τους αντάρτες στα κύρια μέτωπα της πόλης.

Η τελευταία ομάδα αμάχων και μαχητών που παραμένουν σε ένα μικρό θύλακα αναμένεται να φύγουν τις επόμενες 24 ώρες, με τον στρατό και τους συμμάχους του να καταλαμβάνουν όλη την πόλη.