Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Απελευθέρωση



Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.



Πυροσβέστες απεγκλωβίζουν γλάρο από φωταγωγό στο Βόλο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού γλάρου από φωταγωγό, πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο, στην οδό Αντωνοπούλου — Σωκράτους, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Το πτηνό άγνωστο πως, παγιδεύτηκε στον φωταγωγό και για καλή του τύχη το άκουσε ο ένοικος της 4ης πολυκατοικίας που κάλεσε την πυροσβεστική.



Η στιγμή που η 21χρονη Ειρήνη χάνεται στην αγκαλιά της μητέρας της

Είναι η στιγμή που ανοίγει η πόρτα της φυλακής στο Χονγκ Κονγκ και η 21χρονη Ειρήνη αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας. Η νεαρή Ελληνίδα μετά από 17 ολόκληρους μήνες πέφτει στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων και ειδικά της μητέρας της και ένα τεράστιο χαμόγελο είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της. 



Τουρκία: Απελευθερώνεται η φυλακισμένη βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν

Δικαστήριο στην Τουρκία έδωσε σήμερα εντολή για την απελευθέρωση υπό δικαστικό έλεγχο της κουρδικής καταγωγής βουλευτή Λεϊλά Γκιουβέν που πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή εδώ και 79 μέρες, σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP.



Τον απελευθέρωσαν, πήγε με ταξί στη μητέρα του και ενημέρωσε τις Αρχές μετά από ώρες

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση αρπαγής του 51χρονου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά στις 27/12/2018.



Η Καλαμαριά γιορτάζει την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα

Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ, την 30η Οκτωβρίου του 1944, θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» Δήμου Καλαμαριάς.