Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

χαλεπι



Η «πληγωμένη» Ορθοδοξία στη Συρία και την Τουρκία: Δεκάδες ναούς κατέστρεψε ο φονικός σεισμός

Ο Καθεδρικός ναός του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι, ο οποίος υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στη Συρία και στη συνέχεια απεκαταστάθη πλήρως, γίνεται πλέον σύμβολο ελπίδας στην πολύπαθη πόλη της Συρίας.



Συρία: Οι διώξεις των Χριστιανών, το δύσκολο έργο και οι προκλήσεις του νέου Μητροπολίτη Χαλεπίου

 

Η κατάσταση για τους Χριστιανούς στη Συρία είναι δραματική: εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκτοπισμένοι και όσοι επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με διώξεις, προπηλακισμούς ακόμα και τον θάνατο…

της Δέσποινας Σωτηρίου



Συρία: Βομβαρδισμός με τοξικά αέρια στο Χαλέπι - 107 κρούσματα ασφυξίας - Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχή των ανταρτών στα βορειοδυτικά της Συρίας, για πρώτη φορά μετά την συμφωνία της Ρωσίας και της Τουρκίας για την οργάνωση ουδέτερης ζώνης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Κρατικά ΜΜΕ της Συρίας κατηγορούν τους αντάρτες για επίθεση με τοξικά αέρια

Τα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας κατηγόρησαν τις οργανώσεις των ανταρτών ότι χρησιμοποίησαν «τοξικά αέρια», σε μια επίθεση εναντίον του Χαλεπιού, κάνοντας λόγο για περίπου 40 «περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας» μεταξύ των αμάχων.



Οι τζιχαντιστές αποχώρησαν και από την τελευταία περιοχή στο Χαλέπι

Οι τζιχαντιστές αποσύρθηκαν από τα τελευταία εδάφη που κατείχαν στην επαρχία του Χαλεπιού αφού ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και περιοχές ανατολικά της Χανασέρ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
 



Αεροπορική βάση κοντά στο Χαλέπι κατέλαβε ο συριακός στρατός

Αεροπορική βάση που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης Χαλέπι, στη Συρία, έθεσε υπό τον έλεγχό του ο συριακός στρατό, καταλαμβάνοντάς την από το Ισλαμικό Κράτος, που την ήλεγχε έως σήμερα.

Η κατάληψη της βάσης επιτεύχθηκε με ουσιαστική υποστήριξη από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο αναφορές των κρατικών ΜΜΕ στη Συρία.