Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 -

«Απαλλάχθηκε» ο Τζίμι Κάρτερ από τους όγκους στον εγκέφαλοΟ πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ ανακοίνωσε ότι οι καρκινικές μεταστάσεις στον εγκέφαλό του δείχνουν να έχουν εξαφανιστεί στις τελευταίες εξετάσεις.

Ο Κάρτερ, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι πάσχει από μελάνωμα. Είχε κάνει μεταστάσεις στο συκώτι, οι οποίες αφαιρέθηκαν με χειρουργική επέμβαση, και υποβλήθηκε σε στοχευμένη ακτινοθεραπεία για τέσσερις μεταστατικούς όγκους στον εγκέφαλο.

Ο αμερικανός πρώην πρόεδρος, σήμερα 91 ετών, ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα σε μια από τις κυριακάτικες ομιλίες του σε εκκλησία Βαπτιστών της Ατλάντα. Όπως είπε, οι όγκοι ήταν άφαντοι στην τελευταία μαγνητική τομογραφία.

Παρά την ασθένειά του, ο Κάρτερ παραμένει δραστήριος στο Carter Center, τον οργανισμό προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων που ίδρυσε μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 1981.

Το 2002 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για την προσφορά του στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσπάθειές του για ειρηνική επίλυση διεθνών συγκρούσεων.