Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Άγνωστοι πυροβόλησαν μικροπωλητή στη Νάπολη



Νέα επίθεση με θύμα μετανάστη σημειώθηκε στην Ιταλία με φερόμενα ρατσιστικά κίνητρα. Χθες βράδυ Πέμπτης στις δέκα τοπική ώρα, άγνωστοι τραυμάτισαν, πυροβολώντας στον στο πόδι, πλανόδιο πωλητή από την Σενεγάλη, ο οποίος εργάζεται στη Νάπολη.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανάκι και καταζητούνται, ενώ το θύμα είναι είκοσι δυο ετών και ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην Ιταλία, με κανονική άδεια παραμονής.

Μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι οι δυο άνδρες που απομακρύνθηκαν με το μηχανάκι αφότου πυροβόλησαν, έχουν λευκό δέρμα. Για την πρόοδο των ερευνών θεωρούνται βασικής σημασίας οι εικόνες από κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των καταστημάτων της περιοχής.

Παράλληλα, στην πόλη Πιστόια της κεντρικής Ιταλίας, άγνωστοι, που επέβαιναν σε ποδήλατο, προπηλάκισαν και πυροβόλησαν (ευτυχώς αστοχώντας), έναν εικοσιτετράχρονο πρόσφυγα από την Γκάμπια, ο οποίος φιλοξενείται σε ενορία της Καθολικής Εκκλησίας. «Δεν περίμενα ποτέ να χρησιμοποιήσουν περίστροφο. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί», δήλωσε το θύμα.