Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

7χρονο κοριτσάκι με σοβαρά χημικά εγκαύματα στο χέρι από henna tattoo



Με σοβαρά χημικά εγκαύματα στο χεράκι της εξαιτίας ενός henna tattoo που έκανε σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο ταλαιπωρείται ένα 7χρονο κοριτσάκι.

Η Μάντισον Γκιούλιβερ όπως είναι το όνομα της μικρής βρισκόταν σε διακοπές όταν ο πατέρας της, Μάρτιν, της επέτρεψε να κάνει το προσωρινό τατουάζ στο χέρι της, σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Ωστόσο, σύντομα παραπονέθηκε ότι είχε φαγούρα και έπειτα το δέρμα της γέμισε με οδυνηρές φουσκάλες. Η μαθήτρια του δημοτικού έπρεπε να σπάσει τις φουσκάλες σε μια ειδική μονάδα καυτηριασμού, η οποία την άφησε με ουλές στο χέρι.

Μετά από πέντε επισκέψεις στο νοσοκομείο της Αγίας Μαρίας, όπου της δόθηκαν διαφορετικές κρέμες και αλοιφές, μεταφέρθηκε τελικά στους ειδικούς εγκαυμάτων του νοσοκομείου του Σόλσμπερι.

«Αρχίσαμε να πανικοβαλλόμαστε. Δεν είχαν δει ποτέ πριν κάτι τέτοιο και κάθε φορά που πηγαίναμε, δοκίμαζαν διαφορετικά πράγματα, αλλά όλο και χειροτέρευε».

Οι γιατροί έκαναν ένα τεστ ανάλυσης του υγρού που έβγαινε από τις φουσκάλες στα χέρια της Μάντισον και σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν το υψηλό επίπεδο PH που είχε, υποδεικνύοντας ότι πρόκειται για ένα χημικό έγκαυμα.

«Αποφάσισαν να θεραπεύσουν το δέρμα αφαιρώντας τις φουσκάλες, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στο καμένο δέρμα από κάτω», συνέχισε ο Μάρτιν.

«Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν εύκολα να τρίψουν τις φουσκάλες και να τις αφαιρέσουν, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς ήταν τόσο παχιές, που έπρεπε να τις κόψουν».

Η Μάντισον έχει πλέον μεταφερθεί σε μια μονάδα διαχείρισης ουλών και πρέπει να φοράει έναν επίδεσμο πίεσης για τουλάχιστον έξι μήνες, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις ουλές που καλύπτουν το χέρι της.

Το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί ότι τα τατουάζ «μαύρης χένας» μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξικής χημικής χρωστικής, η οποία είναι κατά κανόνα παράνομη για χρήση στο δέρμα.

Η πάστα που χρησιμοποιείται περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD).

Το ξενοδοχείο στη Χουργκάντα ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν κάνει πλέον αυτά τα τατουάζ. Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς την οικογένεια, ο Χάικ Μούρσι, διευθυντής του «Fort Arabesque Resort, Spa & Villas», δήλωσε: «Εκ μέρους του ιδιοκτήτη του Κέντρου Ομορφιάς, ζητάμε εκ νέου συγνώμη για το τι συνέβη στην κόρη σας».

«Δεν θέλουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν άλλον στο μέλλον».

«Ως εκ τούτου, ο Γενικός Διευθυντής μας, κύριος Μαξ Σούκρι, μίλησε με τον ιδιοκτήτη του κέντρου ομορφιάς για να σταματήσει η προσφορά οποιουδήποτε τατουάζ χένας».

«Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν βοηθάει την κόρη σας, αλλά της ευχόμαστε να γίνει σύντομα καλά».

Madison Gulliver, seven, was left in agony after her henna tattoo she had on holiday blistered

The primary school pupil's tattoo erupted in painful blisters and she had to go to a specialist burns unit to have them cut away

The seven-year-old was on holiday with her family in Egypt when she got the black henna tattoo

The NHS warns 'black henna' tattoos can contain high levels of toxic chemical dye, which is normally illegal to use on the skin

She was left with horrific chemical burns and permanent scars covering her entire arm

Shortly after arriving back in the UK Madison complained that the pattern, which stretched from her right elbow to her fingers, was itchy

Madison was on a family break with her family when she got the black henna tattoo