Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

χημικά



Τα φρούτα και τα λαχανικά με τα περισσότερα και τα λιγότερα φυτοφάρμακα – Οι επιπτώσεις στην υγεία

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν τα περισσότερα και τα λιγότερα φυτοφάρμακα.



Τι είναι το βενζόλιο που εντοπίστηκε σε γνωστά καλλυντικά; – Τι μπορεί να προκαλέσει;

Το βενζόλιο το οποίο εντοπίστηκε σε διάφορα θεραπευτικά προϊόντα για την ακμή, όπως της Clinique (Estee Lauder) και της Clearasil, από επιστήμονες του ανεξάρτητου ερευνητικού εργαστηρίου Valisure που εδρεύει στο Κονέκτικατ, θα πρέπει να γίνει γνωστό πως είναι μια χημική ουσία με χημικό τύπο C6H6.



Μόσχα: «Η Ουκρανία ετοιμάζει προβοκάτσια για χημικά όπλα»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε ότι η Ουκρανία ετοιμάζει μια νέα προβοκάτσια κατά της Ρωσίας… για την χρήση χημικών όπλων, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Bucha, εκεί που οι Ρώσοι κατηγορήθηκαν για σφαγή αμάχων. 



Αυτά τα χημικά σε προϊόντα καθημερινής χρήσης επηρεάζουν τη γονιμότητα

Χημικές ουσίες φαίνεται να αυξάνουν τη φλεγμονή και να αλλάζουν τα επίπεδα συγκεκριμένων ορμονών που είναι σημαντικές για την εγκυμοσύνη.

Η έκθεση σε μια κοινή ομάδα χημικών, που βρίσκεται σε πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης, μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να αποτρέψει μια γυναίκα από το να μείνει έγκυος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.



Ένταση και χημικά στη σύνοδο πρυτάνεων στο Καβούρι

Το δικό τους μήνυμα επιχειρούν να επικοινωνήσουν φοιτητικοί σύλλογοι από το Καβούρι, εκεί όπου διεξάγεται η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

Οι φοιτητές αντιδρούν στις μεθοδεύσεις για παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

 



Έρευνα: 2 στα 10 αντικείμενα ευρείας κατανάλωσης είναι επικίνδυνα – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά συστατικά

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA), διαπίστωσε πως 2 στα 10 αντικείμενα ευρείας κατανάλωσης είναι επικίνδυνα, καθώς περιλαμβάνουν στοιχεία και ενώσεις υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια.