Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

«Αν ξέραμε ότι ο μαθητής δέχθηκε σφαίρα θα συλλαμβάναμε το δράστη, χάθηκε χρόνος»



Στον ανακριτή οδηγείται ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για τους άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι το βράδυ που έχασε τη ζωή του και ο 11χρονος μαθητής από αδέσποτη σφαίρα. Την ίδια ώρα η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη και του όπλου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα πλέον γίνονται «πιο διακριτικά, πιο στοχευμένα και από μικρότερο αριθμό αστυνομικών» συγκριτικά με το πρώτο διήμερο.

«Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» τονίζουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με το καίριο και πολύκροτο θέμα της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στη Δυτική Αττική.

«Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό», επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι. «Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και … δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί».

«Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα».

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζονται οι κάλυκες που βρέθηκαν κατά τις έρευνες στο Μενίδι, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή σύνδεσή τους με το «εννιάρι» πιστόλι που σκότωσε τον μαθητή.