Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βουλή: Με σφοδρές αντιπαραθέσεις συνεχίζεται η συζήτηση για τον προϋπολογισμό



Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται των πολιτικών της και να κάνει λόγο για σταθερά βήματα εξόδου από την κρίση και την αντιπολίτευση, να εστιάζει τα πυρά της στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση μικροσυνταξιούχων και μείωση του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου, συνεχίζεται η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2017.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Ρίζος κατηγόρησε όσους επιτίθενται στη κυβέρνηση ότι «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» και τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια της για ενίσχυση όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ισοπέδωσαν οι προηγούμενες πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, χαρακτήρισε «ομολογία ήττας τις χθεσινές πομπώδεις παροχολογίες του πρωθυπουργού προς τους πενόμενους συνταξιούχους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, υποστήριξε ότι «μόνο ως πρόκληση και κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί το κυβερνητικό διάγγελμα που δίνει ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα στους συνταξιούχους».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έκανε έκκληση στους ναυτεργάτες να προβληματιστούν σε ότι αφορά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τους διαβεβαιώνοντας ότι τα «αιτήματα αιχμής τους έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης». «Το αίτημα τους επιλύθηκε πριν ξεκινήσει η απεργία τους. Καθαρά χθες ο κ. Τσακαλώτος αποσαφήνισε με τον πιο επίσημα τρόπο, από το βήμα της Βουλής, ότι δεν πρόκειται να εξομοιωθούν οι Έλληνες ναυτικοί με τους άλλους Έλληνες φορολογούμενους», τόνισε ο κ. Δρίτσας.