Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

βουλή



Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές – Απορρίφθηκε η αίτηση για τον πρόεδρο της Ελληνική Λύσης

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Μάρκου Καφούρου, Χριστίνας Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Για τον Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.



Λευτέρης Αυγενάκης: Μετά τη διαγραφή ο Κ.Τασούλας του επέβαλλε μομφή και αποκλεισμό από τη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, μετά τη διαγραφή. επέβαλλε μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου στον Λευτέρη Αυγενάκη.



Βουλή: Σοβαρό λεκτικό επεισόδιο μεταξύ της Θ.Φωτίου και της Ο.Κεφαλογιάννη

Μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όταν η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, απευθύνθηκε στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας της «άι στο διάολο», προκαλώντας έντονη αναστάτωση στην αίθουσα.



Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή

Τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων ποινικής δικογραφίας που αφορά τον πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο προεδρεύων Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας.



Κωνσταντοπούλου: Εξόφθαλμη κακοδικία στην υπόθεση του Ματιού

Για «εξόφθλαμη κακοδικία» έκανε λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την πυρκαγιά στο Μάτι.



Πατέρας Κ.Φλώρου: «Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κ.Βελόπουλος δεν έκανε αυτά που προέβλεπε το καταστατικό»

Ο πατέρας του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου, Ευστάθιος, περιέγραψε το ιστορικό της διαμάχης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, το οποίο οδήγησε στη χθεσινή συμπλοκή ανάμεσα στον γιο του και τον Βασίλη Γραμμένο στη Βουλή.