Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 -

Β. Λεβέντης: Δεν μπορεί υπουργοί να αμφισβητούν την πορεία της χώρας«Σε μια ώρα που κάνετε κρίσιμη διαπραγμάτευση, δεν μπορεί υπουργοί να αμφισβητούν την πορεία της χώρας. Είναι πολύ επιζήμιο.

Δεν σας κάνει καλό αν είστε κόμμα της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να «επαναφέρει στην τάξη» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη, για τις δηλώσεις του, σε ό,τι αφορά τη δραχμή.

 

Ο κ. Λεβέντης αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι άλλα λέει στις Βρυξέλλες και άλλα στη Βουλή.

«Υποψιάζομαι ότι θα περάσετε ένα υπερκόφτη χωρίς να μνημονεύονται μέτρα. Υποτιμάτε όμως και την κρίση των βουλευτών σας. Είναι πολύ κρίσιμη η ώρα για να λέτε ότι θα τα καταφέρουμε χωρίς ούτε ένα μέτρο, ότι η Ευρώπη θα υποκύψει. Τα είπατε και στο παρελθόν αυτά και τα διαψεύσατε. Θα προτιμούσα να είστε σιωπηλοί γιατί και αυτά θα τα υπογράψετε» είπε ο κ. Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης εμφανίστηκε επικριτικός για τα αποτελέσματα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και για το πόρισμα που εκδόθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα νόημα η σύσταση της, γιατί τίποτα δεν θεράπευσε.