Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τύρναβος: Ψάχνουν στέγη για την 6χρονη - Αφαντοι οι βιολογικοί της γονείς



Το μελαγχολικό βλέμμα της Νικολέτας δεν άφησε ασυγκίνητους τους αστυνομικούς στη Λάρισα που αμέσως κατάλαβαν πως η 6χρονη δεν είχε καμία σχέση με τους Ρομά, στον καταυλισμό των οποίων εντοπίστηκε.

Η μικρή, που έχει βιώσει στο πετσί της, την εγκατάλειψη, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, από τους βιολογικούς γονείς της, έμεινε χθες το βράδυ σε δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Εκεί στο παγωμένο σιδερένιο κρεβάτι με τα λευκά σεντόνια η μικρή Νικολέτα ή «Τάτο» όπως την φωνάζουν κάποιοι Ρομά, αποκοιμήθηκε νωρίς, χωρίς να πει κάτι που θα αποκάλυπτε την ταυτότητα των βιολογικών γονέων της που αναζητούνται.

Ίσως να ονειρεύτηκε πως βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας της και όχι κάποιας αστυνομικού και πως έβγαζε φωτογραφίες μαζί με τον πατέρα της και όχι έξω από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης, προκειμένου να δοθούν οι εικόνες της στη δημοσιότητα.

Αυτό το μελαχρινό κορίτσι με τα μακριά μαλλιά και τα μεγάλα εκφραστικά πράσινα μάτια δεν είπε πολλά στους αστυνομικούς που τη συνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο για να εξεταστεί και να περάσει το χθεσινό της βράδυ. Ήδη οι προσφορές για στέγη τόσο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» όσο και από άλλους οργανισμούς ήταν αρκετές χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει αποφασιστεί για του πού θα πάει.

Οι αρμόδιοι μάλιστα του «Χαμόγελου του Παιδιού» που μίλησαν στο protothema.gr έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχουν ενημερώσει την εισαγγελία πως είναι έτοιμοι να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια για την 6χρονη.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των βιολογικών γονέων της μικρής συνεχίζονται ενώ πολλοί εικάζουν πως το ανήλικο κορίτσι ίσως γεννήθηκε από άλλους Ρομά που στη συνέχεια το εγκατέλειψαν ή το παρέδωσαν στους δυο συλληφθέντες. Η αστυνομία, πάντως, ερευνά όλα τα ενδεχόμενα ενώ αυτό που προηγείται είναι να βρεθεί σύντομα στέγη για την 6χρονη αφού η διαμονή της χθες το βράδυ στο νοσοκομείο ήταν προσωρινή.

Οι αστυνομικές αρχές παρακαλούν όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό για την υπόθεση να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683157, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.