Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσίπρας: «Εγώ ζήτησα από τον Ν.Κοτζιά να κάνει μήνυση»



Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη μήνυση Κότζιά λέγοντας πως ο ίδιος του ζήτησε να το κάνει. 

«Είναι εν γνώση μου η μήνυση που κατέθεσε ο Κοτζιάς. Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά μαζί του αλλά το τελευταίο είναι να του προσάψουν ανεντιμότητα. Εγώ του ζήτησα να πάει στον εισαγγελέα τα δημοσιεύματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Πάει καλά η οικονομία και πλέον δεν δίνουμε όσα είπα στη ΔΕΘ αλλά και κάτι παραπάνω.  Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις εκεί όπου έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσφυγές των συνταξιούχων λέγοντας πως η κυβέρνηση «παρακολουθεί, αλλά δεν συμμετέχει» και «στρατηγική μας είναι να πηγαίνει καλά η οικονομία».

«Η μόνη πιθανότητα να μην στηριχθούν οι συνταξιούχοι είναι να βγει η Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2019», τόνισε.

«Θα φθάσω την τελευταία μέρα και θα πάρω ακόμα 20 μέρες όπως προβλέπει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ λέγοντας πως «τις απαντήσεις τις δίνει η πραγματική ζωή» και μετά τις ευρωεκλογές «η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει ένα εξαιρετικό έργο στο ΥΠΕΞ και είχε μια αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «δεν θυσίασε» τον ΥΠΕΞ αλλά παραιτήθηκε.