Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 -

Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η Εθνική: Έχασε από την Τουρκία με 68-94. Κακή άμυνα και πολλά λάθη από το ξεκίνημα του παιχνιδιού



H Eθνική δεν τα κατάφερε απέναντι στην ανώτερη Τουρκία και ηττήθηκε με 68-94 στον ημιτελικό του EuroBasket 2025.

Η Ελλάδα δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, τα λάθη της στοίχησαν και πλέον διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της Κυριακής (14/9), απέναντι στην Φινλανδία.

Πολύ κακή άμυνα και πολλά λάθη από την ελληνική ομάδα από την αρχή του παιχνιδιού.

Η Εθνική η οποία δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, δέχτηκε 7 πόντους με το «καλημέρα» από τους Χαζέρ, Οσμάνι και Όσμαν, με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει τους πρώτους πόντους για την Ελλάδα.

Στο 5′, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με κάρφωμα έκανε το 8-12, ο Οσμάνι ο οποίος έιχε κάνει μεγάλη ζημιά απάντησε αμέσως, ο Παπανικολάου μείωσε στους 5, αλλά η Ελλάδα δεν πρόσεξε και ο Χαζέρ σκόραρε στην επιστροφή.

Στη συνέχεια, το 0-7 σερί της Τουρκίας έσπασε ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο 1:20, ο Όσμαν σκόραρε για το 12-24, ο Κώστας μείωσε και με τη σειρά του ο Καλαϊτζάκης έκανε το 16-24, για να έρθει ο Λάρκιν και να κλείσει την περιόδο στους +10 για την Τουρκία.

Ο Σαμοντούροβ με βολή και ο Καλαϊτζάκης πέτυχαν τους πρώτους πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Χαζέρ και Σενγκούν όμως βρήκαν την ευκαιρία και διεύρυναν ακόμα πρισσότερο την διαφορά.

Η Εθνική συνέχισε να κάνει λάθη (22 συνολικά) , ενώ στο 4′ ο Κορκμάζ βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει στους +14. Ο Ντόρσεϊ στο 2′ έκανε το 28-45, ωστόσο η Τουρκία βρέθηκε στο +19 και το ημίχρονο έκλεισε με το καλάθι του Σλούκα για το 31-49.

Τα πράγραμματα δυσκόλεψαν για την Ελλάδα στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο 5:20 έφτασε το +24, ο Σλούκας, ο οποίος έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, και ο Κώστας Ατετοκούνμπο προσπαθούσαν να απαντήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η περίοδος έκλεισε με 51-72 μετά τις βολές του Σαμοντούροβ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν υπήρχε επιστροφή, ο Οσμάνι συνέχισε το σόου φτάνοντας τους 28 πόντους, η Ελλάδα δεν απείλησε ουσιαστικά.

Στον τελικό περιμένει την Τουρκία η Γερμανία που κέρδισε 98-86 την Φινλανδία.