Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Τσαβούσογλου σε Δραγασάκη: Η Τουρκία έτοιμη να συνδράμει στις περιοχές που επλήγησαν στην Αττική



Τη συμπάθειά του για τη δοκιμασία που περνούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του στην Αθήνα, Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε για ακραία φαινόμενα και εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Δήλωσε, δε, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνδράμει στις προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων, εάν κριθεί αναγκαίο.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι και να αναρρώσουν οι τραυματίες. Ταυτόχρονα, έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη φροντίδα όσων οι κατοικίες έχουν υποστεί φθορές. 

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους από ενδεχόμενη συνέχιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως ήδη επιχειρείται η καταγραφή τους, ώστε χωρίς καθυστέρηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης.