Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τρίκαλα: Σκηνοθέτησε ληστεία για να καλύψει όσα έχασε στον τζόγο



Να δικαιολογήσει στην οικογένειά του την απώλεια ενός σημαντικού χρηματικού ποσού, το οποίο είχε χάσει παίζοντας τυχερά παιχνίδια, θέλησε ένας νεαρός από την περιοχή της Οιχαλίας στα Τρίκαλα και βρήκε τον «εύκολο» τρόπο, καταγγέλλοντας ότι έπεσε θύμα ληστών!

Ο 26χρονος Έλληνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής και κατήγγειλε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τρεις άγνωστοι κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο σπίτι του από την πόρτα που είχε αφήσει ξεκλείδωτη, τον ακινητοποίησαν και άρπαξαν τα χρήματα και τα χρυσαφικά, ενώ φεύγοντας τον χτύπησαν με τη λαβή ενός μαχαιριού τραυματίζοντάς τον ελαφρά. 

 

Στις καταθέσεις που κλήθηκε να δώσει στους άνδρες της Ασφάλειας Τρικάλων, ο νεαρός υπέπεσε σε αντιφάσεις που δημιούργησαν την υπόνοια ότι έλεγε... παραμύθια. Τελικά, ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε την ληστεία για να καλύψει τα οικονομικά του προβλήματα και συνελήφθη για να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης.