Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

«Τρέχω για την Κατερίνη»: Η ποντιακή παρουσία και ο ιερέας που έτρεξε με τα ράσα



Με μεγάλη συμμετοχή και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη γιορτή αθλητισμού «Τρέχω για την Κατερίνη» από τον Οργανισμό Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης και τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «Ζευς», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Στον αγώνα έλαβαν μέρος μέλη της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, αφιερώνοντας την παρουσία τους στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Ωστόσο την παράσταση έκλεψε η συμμετοχή ενός ιερέα, ποντιακής καταγωγής, ο οποίος έτρεξε την απόσταση φορώντας τα ράσα του.

Καθιερωμένο πλέον σημείο εκκίνησης ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς, διανύοντας απόσταση 8 χιλιομέτρων, έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα. Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσαν από κοινού ο αναπληρωτής δήμαρχος Γεώργιος Νταντάμης, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Νίκος Τσιαμπέρας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Κουρσιουμπάς.


(Φωτ.: sportdog.gr)

Επτά μέλη της Ένωσης Ποντίων Πιερίας φόρεσαν τις μπλούζες τους με το χαρακτηριστικό «G» και έτρεξαν στη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων τους. Στον αγώνα έλαβε μέρος και ο π. Αναστάσιος Παναγιωτίδης, με καταγωγή από τον μαρτυρικό δυτικό Πόντο. Όπως ήταν φυσικό, οι συμμετοχές αυτές συγκίνησαν τους θεατές και καταχειροκροτήθηκαν.