Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τραγωδία στην Κύπρο: Γυναίκα πνίγηκε μπροστά στον γιο της



Μία οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τις τελευταίες ώρες την Κύπρο.

Μία 60χρονη Ν.Χ έχασε τη ζωή της όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε και βυθίστηκε στο κόλπο Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων η γυναίκα επέβαινε στο σκάφος μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα, τον 70χρονο σύζυγο και τον 38χρονο γιο τους, ο οποίος ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους όπως επίσης και με φιλικό τους ζευγάρι.

Σε κάποια στιγμή λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή άρχισε να μπαίνει νερό στο σκάφος με αποτέλεσμα ο χείριστής να χάσει τον έλεγχο και παρά τις προσπάθειες του, αυτό αναποδογυρίστηκε και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Μετά από συνεχείς έρευνες τόσο από επίγεια, όσο και από εναέρια μέσα εντοπίστηκε η άτυχη γυναίκα κοντά σε βράχια, ανασυρόμενη δυστυχώς νεκρή από τους διασώστες. Εξάλλου, μετά από επιχείρηση έγινε εφικτό να διασωθούν το άλλο ζευγάρι, ενώ ο πατέρας με τον γιο κατάφεραν και εξήλθαν κολυμπώντας από την θάλασσα, όπου επικρατούσε έντονη θαλασσοταραχή.

Μετά τις πρώτες έρευνες για εξακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος, πιστοποιείται ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έφερε σωσίβιο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης αναφέρεται ότι «σήμερα γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού) στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής».