Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τον Σταύρο Θεοδωράκη θέλει υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας ο Αλέξης Τσίπρας



Η ενδεχόµενη υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον ∆ήµο της Αθήνας στις εκλογές του 2019 µε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ µπορεί να διαψεύστηκε προ µηνών από τον ίδιο, ωστόσο φαίνεται πως όχι µόνο τον απασχολεί, αλλά και αποτέλεσε αντικείµενο συζήτησης, έστω για λίγο, στην πρόσφατη συνάντησή του µε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίµου.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από αξιόπιστη πηγή, που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησαν «ακροθιγώς» το ζήτηµα τη ∆ευτέρα 12 Μαρτίου, όταν έγινε το πολυσυζητηµένο τετ-α-τετ των δύο ανδρών, που µάλιστα είχε προκαλέσει την ενόχληση της Φώφης Γεννηµατά και άλλων κορυφαίων παραγόντων του Κινήµατος Αλλαγής.

Στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού έχουν συζητήσει εκτενώς το προηγούµενο διάστηµα για τις εκλογές στον ∆ήµο της Αθήνας και για το πρόσωπο που θα µπορούσε να στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι µε τους οποίους ο κ. Τσίπρας έχει µιλήσει για το θέµα αυτό και ειδικότερα για τη «λύση» του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας -µε διαφορετικές αρµοδιότητες ο καθέναςΑλέκος Φλαµπουράρης, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ολοι τους δεν φαίνεται να είχαν καµία αντίρρηση να προχωρήσει το συγκεκριµένο εγχείρηµα.

Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, µε την επιλογή του να επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίµου, αλλά και µε τη γενικότερη στάση του το τελευταίο διάστηµα δείχνει ότι µάλλον η απόστασή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει µικρύνει σε σχέση µε το παρελθόν και η υπόθεση των Σκοπίων, όπως εξελίχθηκε το προηγούµενο διάστηµα, ενδεχοµένως να συνέβαλε σε αυτό. Τον περασµένο ∆εκέµβριο, όταν είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες για ενδεχόµενη στήριξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον ∆ήµο Αθηναίων είχε πει χαρακτηριστικά: «Συγκρατηθείτε, παιδιά. Ούτε έχω σκεφθεί ούτε βέβαια έχω συζητήσει µε κανέναν το ενδεχόµενο να διεκδικήσω οποιαδήποτε δηµαρχία. Εχω πολλά ακόµα να κάνω στο Ποτάµι. Και µόλις χθες δηµιουργήσαµε ένα καινούργιο Κίνηµα».

Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίµου εµφανίζονται αισιόδοξοι ότι η προοπτική να υπάρξει υποψηφιότητα του κ. Θεοδωράκη µε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πιο εφικτή, µε δεδοµένο µάλιστα ότι µετά και την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πρόσωπο µέσα από τον συγκεκριµένο κοµµατικό χώρο που να εξασφαλίζει αξιοπρεπή εκλογική παρουσία του κόµµατος στον ∆ήµο Αθηναίων.