Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Θρήνος στην Κρήτη: Σε τραγωδία κατέληξε φυσιολογικός τοκετός στο Ηράκλειο



Μόλις λίγες ώρες πρόλαβε να ζήσει μωράκι που γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Οι γονείς του, ένα νέο ζευγάρι που περίμενε με λαχτάρα το πρώτο του παιδί, πριν προλάβουν να το σφίξουν στην αγκαλιά τους ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι ήταν ήδη νεκρό.

Το άτυχο κοριτσάκι ήρθε στον κόσμο το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου και δεν πρόλαβε να ζήσει ούτε μια ολόκληρη ημέρα σ’ αυτό τον κόσμο.

Έφυγε από τη ζωή το ίδιο βράδυ στο Τμήμα Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από την ιδιωτική μαιευτική κλινική στην οποία έγινε ο τοκετός.

Όπως αναφέρει το patris.gr, η εγκυμοσύνη της νέας γυναίκας κύλησε ομαλά και μπήκε στο χειρουργείο για να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό.

Ωστόσο, όσο προχωρούσε η διαδικασία της γέννας η, κατάσταση άρχισε να εξελίσσεται με ένα τρόπο που κανείς δεν περίμενε και δεν φανταζόταν.

Ο γιατρός και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι το μωρό ήταν πολύ μεγαλόσωμο, περισσότερο από όσο είχαν πιθανόν υπολογίσει και εκτός από το κεφάλι υπήρχε τεράστια δυσκολία να βγει το υπόλοιπο σώμα.

Η γέννα ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσπάθεια και το μωρό που είχε βάρος 4.800 διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή περίπου στις 11 το βράδυ.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος επιβεβαίωσε το τραγικό γεγονός σημειώνοντας ότι τα ακριβή αίτια  του θανάτου του θα διαπιστωθούν όταν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα της νεκροψίας που ακολούθησε.

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του παιδιού, ενημερώθηκαν ότι το μωράκι τους δεν τα κατάφερε και δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν ότι χάθηκε πριν καν προλάβουν να το πάρουν αγκαλιά.